Noi recomandari din partea US National Kidney Foundation

Noi recomandari din partea US National Kidney Foundation sugereaza efectuarea unor simple teste de urina pentru diagnosticarea afectiunilor renale

  • Noile recomandari din partea US National Kidney Foundation sugereaza efectuarea albuminuriei pentru detectia si monitorizarea afectiunilor renale Ca parte dintr-un nou studiu (atasat) si campanie de constientizare, US National Kidney Foundation (NKF) a anuntat noi recomandari cu privire la testarea functiei renale, cu scopul de a imbunatati diagnosticarea bolilor renale si de a reduce riscul de imbolnavire.
  • Studiul arata ca 59% din americani prezinta risc de a dezvolta o afectiune renala. Ca urmare, NKF face apel la profesionistii din domeniul sanatatii pentru a efectua un screening pacientilor din grupurile cu risc ridicat, prin adăugarea la controlul anual a unui simplu test de albumina din urina.
  • Acest nou studiu a fost coordonat de Prof. Dr. Joseph Coresh de la Scoala de Sanatate Publica Johns Hopkins Bloomberg, si vice-presedinte al NKF-KDOQI Chronic Kidney Disease (CKD) Guidelines.

Aceste recomandari au la baza modificarile ghidului pentru CKD (Chronic Kidney Disease) realizate in ianuarie 2013, in urma carora albuminuria a fost adaugata la lista componentelor de predictie a riscului de dezvoltare a bolilor renale si desemnata ca test principal pentru detectia proteinuriei. Metode recomandate pentru analiza proteinuriei:

  1. Raport albumina/creatinina urinare
  2. Raport proteine/creatinina urinare
  3. Analiza proteinelor totale urinare cu cititoare automate de stripuri
  4. Stripuri pentru analiza urinara