Ziua de 13 Octombrie este celebrata mondial ca fiind Ziua Internationala a Trombozei.

De ce 13 Octombrie? Pentru ca la data de 13 Octobrie 1821 s-a nascut Rudolf Ludwig Karl Virchow. Pelanga activitatea stiintifica in maimulte domenii ale medicinei, Vircowsi-a adus contributia esentiala in studiul naturii trombozei, inflamației venoase și emboliilor, principiile stabilite de el fiind si astăzi valabile.

Ce estetromboza? Tromboza se referă cheaguri de sange anormale care se formeaza in artera sau vena. Tromboza venoasa profunda este reprezentata de formarea unui cheag de sange (tromb) in venele profunde ale membrelor inferioare, pelvisului sau membrele superioare. Trombii de la nivelul venelor profunde se pot mari in dimensiuni, pot circula in torentul sangvin pana la nivelul plamanilor, determinand embolism pulmonar.

Leader mondial in testarea hemostazei, Siemens se implica activ in dezvoltare si cercetare, si are onoarea de a fi sponsor al Societatii Internationale de Tromboza si Hemostaza.

Diamedix, ca si distribuitor Siemens participa la toate evenimentele legate de aceasta celebrare, alaturandu-se partenerilor activi ai acestui eveniment.

Mai multe informatii:

http://www.healthcare.siemens.com/hemostasis/hemostasis-online-campus/world-thrombosis-day

http://www.worldthrombosisday.org/